Digitale innovatie in de zorg

Anderhalf jaar geleden werd de gezondheidszorg overrompeld door een pandemie. Het coronavirus plaatste een grote druk op de acute zorg en IC’s. Om de opmars van het coronavirus af te remmen, werd de wereld in lockdown gebracht. Deze lockdown had ook een forse impact op de gezondheidszorg: consulten werden geannuleerd, ouderen konden niet meer naar hun dagopvang, verpleeghuizen gingen op slot.

Een van de effecten van deze lockdown was een snelle implementatie van verschillende ehealth-oplossingen, zoals beeldbellen, het online plannen van afspraken en dossierinzage. Waar jarenlang over gesproken is, werd opeens realiteit.

Hoe hebben zorgprofessionals hier invulling aangegeven? Hoe is dit ervaren door patiënten en cliënten? Wat leren we van ehealth in deze gezondheidscrisis en wat kunnen we daarmee voor de langere termijn?

Op 30 september gaan wij aan de slag met deze vragen. Dit programma biedt mogelijkheden tot ondersteuning bij digitaliseringsvraagstukken.

Voor het eerst sinds de coronacrisis zijn we weer fysiek bij elkaar als kenniskring ehealth. Andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Programma

 

08:30 Inloop met koffie/thee
09:00 Welkom en opening

Arend Roos

09:10 Ervaringen uit het veld
09:25 ‘Hoe ethiek helpt om te reflecteren op digitale zorg’

Dr. Babette Rump, arts maatschappij en gezondheid / ethicus

09:55 Ervaringen uit het veld
10:05 Pauze
10:25 ‘Wat doet digitalisering met het gesprek tussen patiënt en arts?’

Dr. Wyke Stommel, docent Radboud Universiteit

10:55 Ervaringen uit het veld
11:05 ‘eHealth: Wat is belangrijk voor patiënten?’
11:15 ‘Na de crisis: hoe verder met digitale zorg?’

Gerco Blok, psychiater / bestuurder Emergis

11:25 Discussie
11:45 Afsluiting