Productontwikkeling bestaat niet alleen uit ontwerpen en bouwen, maar ook testen in de praktijk. Zo ontwikkelde Home Energy, destijds gevestigd op het Technopark in Schoondijke, een nieuw type windmolen met een opvallende vormgeving.

De Energy Ball

Softwarebedrijf Serenity
Om te valideren of de windmolen werkt zoals bedacht, zijn er sensoren ingebouwd in de generator en is er een meetunit aangesloten. De meetwaardes worden opgeslagen op een computer met speciale software, ontwikkeld door een extern softwarebedrijf Serenity. Het resultaat was een continue datalog die live meetwaarden 10 keer per seconde inleest en elke 5 seconden het gemiddelde van 17 meetwaarden opslaat. Hierdoor konden problemen makkelijker opgespoord en verholpen worden. Het resultaat is een uniek concept waarbij de opwekking van energie uit wind plaatsvindt door een bolvormige turbine: de Energy Ball.

 

Digitaliseren hoeft geen rocket science te zijn

Digitaliseren kan dus betekenen dat je als ondernemer een gat in kennis opvult met een passende externe partij/expert, in dit geval software bedrijf Serenity. De rest is, als die kennis er is, intern op te lossen. Het meten van een nieuw product en het opslaan van meetdata hoeft geen rocket science te zijn. Met de juiste expertise en gezond verstand kan dit efficiƫnt worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het product.

Ook aan de slag met digitalisering?
Heb jij een digitaliseringsvraagstuk waarbij je ondersteuning zoekt? Vanuit Digitaal Doen Zeeland zijn er diverse mogelijkheden om jou verder te helpen met o.a. vouchers, business begeleiding of ons uitgebreide netwerk.

Meer weten? Ga met ons in gesprek!

Contactgegevens Serenity
Patrick de Boevere
serenity.systems.design@gmail.com