Succesvolle kick-off Digitaal Doen Zeeland!

Donderdag 20 mei vond tijdens een spectaculaire livestream de kick-off van Digitaal Doen Zeeland plaats. Zeeuwse ondernemers die willen digitaliseren kunnen vanaf nu gebruik maken van dit platform voor inspiratie, tips en een netwerk.

Ambassadeurs

Tijdens de livestream werden kijkers onder meer geïnspireerd door ambassadeur Jan de Vlieger van De Drvkkery in Middelburg. Hij deelde zijn ervaring met digitaliseren van zijn boekenwinkel. Door de verouderde website te actualiseren vertienvoudigde hij de online verkoop. Steven Verver van Terra Inspectioneering vertelde hoe drones professioneel ingezet kunnen worden om inspecties, die normaal door mensen worden gedaan, uit te voeren.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat

Door gedeputeerde Jo-Annes de Bat werd aangegeven dat digitalisering noodzaak is voor het Zeeuwse MKB en veel ondernemers hier momenteel nog niet of onvoldoende mee bezig zijn. ”Digitalisering, of het nu gebruik van sensordata, activiteiten op sociale media of een webwinkel zijn, verhoogt de omzet, maakt de bedrijfsvoering efficiënter, bespaart kosten en vermindert de kans op fouten. Uiteindelijk levert dat een ondernemer meer winst op”; aldus Jo-Annes de Bat.

Robert Doornbos

Voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos nam het (online) publiek tot slot mee in hoe data en digitalisering het verschil kunnen maken in een wedstrijd.

Kijk hieronder het webinar terug